İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Bir Konutun Değerli Olmasının Sebebi

              Günümüzde emlak taban fiyatlarının çok fazla artmasına rağmen konutlar değerine değer katmıştır. Bir konutun değerinin belirlenmesinde konutun bulunduğu yer ve konutun cinsi ve konutun durumu önemlidir.

 

 Konutun Fiyatını Artıran Bazı Etmenler

 

             Konut üzerinden gidecek olursak konutun bulunduğu yer konutun fiyatının belirlenmesinde en önemli etkendir. Ulaşımın kolay olması alışveriş merkezlerine yakınlığı, eğlence yerlerine ve okula yakın olması konutun değer kazanmasında önemli bir etkendir. Daha sonra ise binanın durumu ve yapım yılı önemlidir. Yeni yapılmış bir binanın ve konutun iyi durumda olması da fiyatın yükselmesinde önemli bir sebep olarak görülebilir. Yeni yapılan binalar depremler göz önünde bulundurularak daha sağlam inşa edilmektedir. Dask sigortası da fiyatın belirlenmesinde önemlidir.

 

              Yeni inşa edilen binalar akıllı ev sistemi ile döşendiği zaman daha değerli olmaktadır. Birkaç tuşla evde bir sürü şey yapılmaktadır. Evin sıcaklığı, nem oranı, ışıklandırma gibi bir sürü işlem yapılmaktadır. Ayrıca evin metrekaresi ve oda sayısı da fiyatın belirlenmesinde önemlidir. Evin metrekaresi arttıkça fiyatta artmaktadır. Evdeki oda sayısı da fiyatın belirlenmesinde önemlidir. 2+1, 3+1 ev fiyatları da farklılık gösterir. Emlak  fiyatını belirleyen diğer bir etken de evde oturacak kişinin durumudur. Genellikle üniversitelerin bulunduğu yerlerdeki fiyatlarda normalin biraz üstündedir. Evi öğrenci tutacak olursa ev sahibi normalin üstünde bir fiyat belirliyor. İki ya da üç arkadaşın ev tutması ev sahipleri için iki üç ailenin ev tutması olarak görülüyor. Bu sebeple daha yüksek kira talep ediliyor.

 

 Eğitim Sisteminin Fiyatlar Üzerindeki Etkisi

 

              Yeni eğitim sisteminde adrese dayalı okullarda okuma olanağı ile birlikte kalburüstü okulların çevresinde bulunan okullara yoğun bir talep oluşmaktadır. Bu da bu okullardaki ev fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştur. Aileler çocuklarının geleceği ve iyi bir eğitim almasını istedikleri için aile bütçesini zorlayacak olsa da bu evleri tercih etmektedir. Anne ve baba çocuklarının geleceğinin güvence altında olması ve kaliteli okullarda eğitim görmeleri için bu evleri tutmaktadır. Bu evlere taleplerin artması otomatik olarak fiyatlara yansımaktadır. Sonuç olarak bir konutun değerinin belirlenmesinde bir sürü bilinmeyenin göz önünde bulundurulması söz konusudur.

Paylaş:
Etiketler:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir