İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Emlak Danışmanı Olmak İçin Gerekenler?

Emlak danışmanı olmak için gerekenler nelerdir?


Özellikle son zamanlara bakıldığında emlak sektörünün geliştiğini ve artış gösterdiğini görebilmek mümkündür. Emlak danışmanı olmak isteyen bir kişinin emlak ve emlak yönetimi bölümünü bitirmesi gerekmektedir. Bu bölümü başarı ile tamamlayan kişiler gayrimenkul sektöründe kolay bir şekilde çalışabilir ve aynı zamanda iş bulabilme imkânına sahip olur. Emlak danışmanı olmak için üniversitede okumaya gerek yoktur ancak bu bölümü okuyan kişiler her zaman bir adım önde ve avantajlı olurlar. 


Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

 

Emlak danışmanı olmak isteyen pek çok kişi bulunur. Bunun için herhangi bir okul okumaya gerek yoktur ve ilkokul mezunu olması yeterlidir. Ancak üniversite diploması olan bir emlakçı her zaman için avantajlı sayılır. Bu sektörde avantajlı olmak ve adınızdan bahsettirmek istiyorsanız mutlaka 4 yıllık lisans diplomasını elinize almanız gerekmektedir. Bunun için dgs yolu ile bazı bölümlere geçebilir ve bu bölümleri okuyabilirsiniz. 

 

Emlak Danışmanı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunabilir 

 

Emlak danışmanlarının günümüzde önemli bir yeri vardır. Peki, emlak danışmanı olmak için hangi bölümler okunabilir? Emlak danışmanı olmak isteyen bir kişinin işletme, gayrimenkul geliştirme ve yönetimi, ekonomi ve finans, tapu kadastro ve aynı zamanda yönetim bilişim sistemleri bölümlerini okuyabilirler. Bu bölümler 4 yıllıktır ve bu bölümü okuyan kişiler emlak danışmanı olabilirler 

 

Emlak Danışmanı Olabilmek İçin Yasal Şartlar Nelerdir

 

Emlak danışmanı olabilmek için yönetim bilişim, tapu kadastro, finans ve ekonomi, gayrimenkul geliştirme ve yönetimi işletme gibi bölümleri okumak yeterlidir. Peki, bu bölümleri okuduktan sonra ne yapılır. Bu bölümleri okuduktan sonra hemen emlak danışmanı olmaya hak kazanamazsınız.. Emlak danışmanı olmak için belirli bir eğitime girmeniz ve bu eğitimde ise başarılı olmanız son derece önemlidir. Eğitime girdikten sonra mesleki yeterlilik sınavı yapılır ve mesleki yeterlilik sınavına lise başarı ile geçmeniz durumunda sizlere belge verilir. Eğer kişi pazarlama ve satış personeli görevini üstlenecek biterse o zaman bireyin 4 veya 5 seviye belgesini bulunması şarttır. 

 

Emlak Danışmanlığı Kursu Kaç Gün?

 

 Emlak danışmanı olmak isteyen bir kişi belirli bir süre kursa dâhil olmalıdır ve düzenli bir şekilde bu kursa gidip bitirmelidir. Peki, emlak danışmanlığı kursu kaç gün? Emlak danışmanlığı kursu şu anda 2 ay sürmektedir ve 120 saatlik bir eğitim süreci bulunmaktadır. Belge alabilmek ve başarıya ulaşım sağlamak için ise emlak danışmanlığı kursuna mutlaka katılımı sağlanmalıdır. 

 

Emlak Danışmanı Ne İş Yapar?

 

 Son zamanların popüler mesleği olan emlak danışmanlığı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Gelirinin yüksek olması tercih edilen en büyük etkendir. Ancak bunun için ise emlak danışmanlığının çevresinin olması son derece önemli olacaktır. Peki, emlak danışmanı ne iş yapar?Emlak danışmanlığının görevi satıcı ve alıcı kişilerin ortak noktasını bulmak ve onların iletişimde yardımcı olmaktır. Yani pazarlama işlemini gerçekleştiren kişidir. Bir emlak danışmanında olması gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler ise emlak danışmanının olmazsa olmaz dediğimiz özellikleridir. İlk olarak emlak danışmanı emlak sektörü ile alakalı bilgilerin tümüne hâkim olmalıdır. Aynı zamanda bu konuda son derece uzmanlaşmış olması gerekmektedir. Profesyonel düzeyde hizmet veriyor olması şarttır. Girişken bir yapıya sahip olmalıdır. Dinlemeyi ve aynı zamanda soru sormayı iyi bir şekilde bilmelidir. Aynı zamanda özgüvenli olmalı ve iletişimi kuvvetli olup ikna kabiliyetinin yüksek olması gerekmektedir.

Paylaş:
Etiketler:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir