İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İstanbul'da Konut Fiyatlarının En Ucuz Olduğu İlçeler!

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyen kişiler için en ucuz konut fiyatlarının olduğu ilçelerde belli oldu. İstanbul'da toplam 39 ilçe yer alırken en ucuz konutların olduğu ilçe ise Esenyurt olarak öne çıktı. 

2+1 evlerin fiyatları üzerinden yapılan incelemede İstanbul'da kombili 2+1 ara kat dairelerin fiyatları Esenyurt ilçesinde 200 bin liradan başlarken bu fiyat ortalaması ile İstanbul'da en ucuz evlerin oludğu ilçe Esenyurt ilçesi oldu. Esenyurt'u 229 bin liradan başlayan fiyatlarla Çekmeköy takip ederken Silivri ise 231 bin liralık fiyatlar ile 3. sırada yer aldı. 

En ucuz konut satılan ilçeler sıralamasında ilk 5 arasına giren son ilçeler ise 249 bin liralık konut satış fiyatı ile Başakşehir ve 250 bin liralık konut satış fiyatı ile Beylikdüzü ilçesi oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Türkiye'nin en çok konut satışı yapılan illeri sıralamasında İstanbul yine birinci olmuş, yabancılara en çok konut satışı yapılan iller arasında da İstanbul birinciliği üstlenmişti. Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin kentsel dönüşüm projeleri ile de yakından ilgisi olduğu belirtilirken sınırlı sayıdaki konuta oluşan yoğun talebin ev fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenme etkisi yarattığı belirtiliyor. 

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir