İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Kredi Faizleri Düştü Ev Aramaları %84 Arttı

Haziran ayında konut kredi faizlerinde gerçekleşen düşüş ile birlikte ev aramaları %84 arttı. İl bazında incelendiğinde bir önceki aya göre İstanbul ilinde %64, Ankara ilinde %89, İzmir ilinde %96, Bursa ilinde ise %89‘luk bir artış görüldü.

Haziran ayı konut arama istatistik verilerine göre Koronavirüs sonrası dönemde konut satın almak yerine kiralamaya yönelen kişiler kredi faizlerinin düşüşü ile birlikte tekrardan satın alma alışkanlıklarına geri döndü. Kredi faiz oranlarındaki yeni düzenleme ile birlikte ev aramaları %84 arttı. Dört büyük il bazında incelendiğinde bir önceki aya göre İstanbul ilinde %64, Ankara ilinde %89, İzmir ilinde %96, Bursa ilinde ise %89’luk bir artış gözlemlendi. Arama hacminde en fazla artış olan iller ise sırası ile Denizli, Eskişehir, Urfa, Tekirdağ, Kayseri ve Mersin oldu.

Haziran ayı itibari ile açıklanan avantajlı konut kredisi paketleri neler sunuyor?

Haziran ayı itibari ile kamu bankaları avantajlı konut kredi paketlerini açıklamıştı. Bu paketler kapsamında faiz oranları sıfır konutta 0,64, ikinci el konutta ise 0,74 olarak belirlendi. Konut kredilerinde 1 yıl erteleme ve 15 yıla kadar kredi fırsatı da sunuyor. Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı İstanbul, Ankara ve İzmir’de krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL olarak belirlendi. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunuldu. İkinci el konutlar için ise azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Konut kredi faizleri düştü konut fiyatları %10 arttı

Emlakjet verilerinden edinilen bilgilere göre konut kredisi paketlerinin açıklanmasının ardından 188 bin satılık konut ilanını içerisindeki 7 bin ilanda %10’luk bir fiyat artışının gerçekleşti. Analiz verilerine göre ilanların eski fiyatları üzerinden ortalama 51 bin TL’lik bir konut artışının gerçekleştiğinin bilgisine ulaşıldı. Emlakjet verilerinden edinilen verilere göre:

- İstanbul'da fiyat artışı olan ilanların Mayıs Ayı sonunda ortalama fiyatı 605 bin TL iken Haziran ayı itibari ile %12'lik bir artış ile ortalama 670 bin TL rakamına ulaştı.

- Ankara'da fiyat artışı olan ilanların Mayıs sonunda ortalama fiyatı 380 bin TL ike Haziran başında %8'lik bir artış ile ortalama 410 bin TL rakamına ulaştı.

- İzmir'de fiyat artışı olan ilanların Mayıs ayı sonunda ortalama fiyatı 548 bin TL iken Haziran başı itibari ile %9'luk bir artış ile 607 bin TL rakamına ulaştığının bilgisi edinildi.


Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir