İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son dönemde sürekli yükselen konut fiyatları vatandaşların yeniden konut yatırımına olan ilgisini arttırdı. Türkiye de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan konut yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde giderek yükselen konut fiyatları vatandaşın yeniden konut yatırımına dönmesine neden oldu. Özellikle de pandemi döneminde başlatılan ucuz kredi desteği sonrasında artan konut fiyatları aynı zamanda vatandaşın en çok memnun olduğu yatırım araçları listesinde de ilk sırada yer almıştı. 

TÜRK HALKI EN ÇOK GAYRİMENKUL YATIRIMINDAN MEMNUN KALDI! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından açıklanan Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması raporuna göre gayrimenkul yatırımı yapanların memnuniyet oranı yüzde 81 olarak açıklandı. 

KONUT YATIRIMI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Özellikle de yatırım yapmak için konut almak isteyen kişilerin mutlaka yatırım yapacakları bölgeyi çok iyi incelemeleri gerekmektedir. Ulaşım ve lokasyon konusunda gelişmekte olan bir bölgede yer alan konut o an için uygun fiyatlı alabileceğiniz ancak ilerleyen dönemde size yüksek kazanç sağlayacak bir yatırım olarak en doğru tercih olacaktır. 

Özellikle de o lokasyonda yapılacak olan yeni metro hattı, raylı sistem, şehir hastanesi, köprü ve otoyol gibi büyük projeler konutun fiyatını yüksek oranda arttıracak en önemli faktör olarak kabul edilmekte ve bu projelerin incelenmesi önerilmektedir. 

Günümüzde deprem gerçeği hemen hemen tüm şehirlerimizde mutlaka dikkate alınması gereken bir faktör olup konutun depreme dayanıklılığı mutlaka sorgulanmalıdır. Elinizdeki birikiminiz buna uygunsa kentsel dönüşüme girecek olan konutlar her zaman için yüksek yatırım getirisi sunacaktır. 

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir