İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

36 Ay Konut Hesabında Birikim Yapılırsa Kaç TL Konut Desteği Alınır?

Uzun vadeli planlamalarında ev alma hayali kuran aileler için konut hesabında birikim yaparak destek alma fırsatı bulunuyor.  Devletin uzun süredir uyguladığı desteklerden olan konut hesabı ile aileler belli bir süre sonunda 29 bin TL'ye kadar karşılıksız hibe yardım alabilirler. Bu destek sürecinde sistemin nasıl işlediğini kaç TL ödeme alınabildğini hesapladık. 

KONUT HESABI İLE NASIL DESTEK ALINIR? Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabıyla destek almak istediklerinde önceden birikim yapmaları gerekiyor. Bunun için devlet bankaları yada müşterisi oldukları herhangi bir özel bankadan konut hesabı açacak olan vatandaşlar daha sonra kendilerine uygun bir birikim planı belirleyecekler. Birikim planında vatandaşlar 36 ay ve üstü, 48 ay ve üstü yada 60 ay ve üstü bir plan belirleyebilirler. Bu plan kapsmaında açılan hesaba aylık, 3 aylık yada 6 aylık aralıklarla para yatıracak vatandaşlar birikim yapmaya başlayacaklar. Vatandaşlar yapmış oldukları birikimleri ise istedikleri kullanamayacaklar. Bankanın ilan ettiği oranda ve sayıda para çekilmesi mümkün olacak. Bu şekilde birikim yapan vatandaşlar birikim planı sonunda ev almak istediklerinde desteğin sahibi olacaklar. 

36 AY VADELİ BİRİKİM PLANINDA KAÇ TL DESTEK ALIRIM? Öncelikle birikim planında vatandaşlar asgari ve azami oranlar arasında bir ödeme yapacaklar. Yani her ay ödenecek tutar belli olacacak. Daha sonra bu tutar üzerinden birikim yapmaya devam eden vatandaşlar 36 ay sonunda yaptıkları birikimin yüzde 15'i kadar destek alacaklar. Örnek destek tutarları şu şekilde;

* 36 - 47 ay devlet destekli konut hesabında birikim yapan vatandaşlar, birikim tutarının yüzde 15'i kadar azami 24 bin 741 TL destek alırlar. 

* 48 – 59 ay devlet destekli konut hesabında birikim yapan vatandaşlar, birikim tutarının yüzde 18'i kadar azami 26 bin 645 TL destek alırlar.

* 60 ve üzeri ay devlet destekli konut hesabında birikim yapan vatandaşlar, birikim tutarının yüzde 20'si kadar azami 28 bin 548 TL destek alırlar. 

Ayrıca evlenme hayali kuran çiftler bu şekilde destek almak isterlerse iki ayrı destek alabilir ve 59 bin TL'yi aşan bir yardımın sahibi olabilirler.


Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir