İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Gayrimenkul Sektörü Aralık Ayında Tüm Zamanların En Yüksek Konut Satış Rekorunu Kırmaya Hazırlanıyor!

Bu seneye iyi bir giriş yapan, pandeminin etkilerini Haziran ayında başlatılan ucuz kredi kampanyası ile kıran konut sektörü 2020 yılını tüm zamanların satış rekorunu kırarak kapatmaya hazırlanıyor.

2019 yılının son çeyreği itibari ile konut kredisi faiz oranlarında yaşanmaya başlanan düşüşün etkisi ile 2020 yılına iyi bir başlangıç yapan gayrimenkul sektörü ardından patlak veren pandemi ile olumsuz etkilenmişti. 

Mart, Nisan ve Mayıs ayında yaşanan keskin düşüşün ardından kamu bankaları tarafından Haziran ayında başlatılan 1 sene ödemesiz dönemli düşük faizli konut kredisi desteği paketi sektöre can suyu olmuş, kontu satış rakamları rekor üzerine rekor kırmıştı. 

KONUT SEKTÖRÜ 2020 YILINI TÜM ZAMANLARIN TARİHİ REKORUNU KIRARAK KAPATACAK! 

TÜİK tarafından dün açıklanan Kasım ayı konut satış istatistikleri raporu ile yükselen faiz oranları sonrasında konut satışlarında gerilemenin sürdüğü görüldü. Yaşanan düşüşe rağmen konut sektörü Kasım ayı itibari ile yılın 11 aylık döneminde 1 milyon 393 bin konut satışı gerçekleştirerek tüm zamanların 11 aylık rekorunu kırmış oldu. 

Aralık ayında 16 bin konut satışı daha yapılırsa Türkiye tüm zamanların yıllık rekoru olan 1.4 milyonluk konut satışı rekorunu kırmış olacak. Bu rekor pandemi etkisi ile oldukça zorlu bir süreç geçiren inşaat ve konut sektörü için moral olacak olması nedeni ile büyük önem taşıyor. Kasım ayında yaşanan düşüşe rağmen 112 bin 483 adet konut satışı yapılırken Aralık ayı itibari ile inşaat sektörü 2017 yılında kırmış olduğu rekoru 2020 yılında biraz daha yukarıya taşımış olacak. Aralık ayı konut satış istatistikleri raporu ile rekor resmileşmiş olacak ve 2020 yılında hedeflenen 1,5 milyon adet konut satışına ulaşılamasa da yine de 2017 rekoru egale edilecek. 

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir