İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Kredisi Kullanım Miktarı Arttı, Kredi Kullanarak En Çok Ev Alan 4 İl Belli Oldu!

Özellikle de kamu bankaları tarafından pandemi döneminde verilen 1 sene ödemesiz dönemli düşük faizli konut kredisi desteği kampanya döneminde rekor kıran konut kredisi paketlerinde en çok kredi kullanılan 4 il belli oldu.

Merkez Bankası tarafından yapılan güncellemeler sonrasında bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla yükselişe geçse de açıklanan son rakamlara göre 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde 280 milyar liralık konut kredisi kullanıldı.  2019 senesinin ilk 9 aylık dönemine oranla kullanılan konut kredisi miktarı 80 milyar liralık artış gösterirken bu artışın en önemli nedeni kamu bankaları tarafından pandemi sonrası verilen 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi desteği olarak gösterildi.


EN ÇOK KONUT KREDİSİ KULLANILAN İL İSTANBUL OLDU! 

Açıklanan rakamlara göre konut kredisi çekilerek en fazla ev alınan il İstanbul oldu. 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 artış göstererek rekor kırdı. Türkiye'de en çok konut kredisi verilen İl İstanbul olurken bu ilimizi Ankara, İzmir ve Bursa takip etti.  İstanbul'da yaşayan kişiler 79,7 milyar liralık konut kredisi çekerken Ankaralılar yüzde 12,1'lik oran ve 33,6 milyar liralık kredi, İzmirliler 7,8'lik pay ve 21,6 milyar liralık kredi, Bursalılar ise yüzde 3,9'luk pay ve 10,7 milyar liralık kredi kullanıyor.  En az konut kredisi çekilen iller Bayburt olarak öne çıkarken bu ilimizi Ardahan, Gümüşhane, Muş ve Tunceli izledi. Konut kredisi kullanım oranı en fazla artış gösteren ilimiz ise Kilis oldu. Kullanılan toplam konut kredisi miktarı 1 milyarı aşan toplam il sayısı da 40'a ulaştı. 




Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir