İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Pandemide Eve Kapanınca, Ev Arayanların Favorisi Balkonlu Evler Oldu

Pandemide evde kaldık, balkon keyfini aradık

Koronavirüs pandemisi nedeniyle evde geçirilen zamanın artması ve alınan önlemler nedeniyle zorunlu olarak evde kalmak, ev arayışında balkon özelliğini öne çıkardı. 2020 Emlak verilerine göre Türkiye genelinde balkonlu ev aramaları geçen yıla göre yüzde 80 artış gösterirken, büyük evlere de ilgi yükseldi. Bahçeli ve havuzlu ev aramaları yüzde 50, dubleks ve 2 katlı ev aramaları ise 2 kattan fazla arttı.Büyük evlere yönelik ilginin artmasının da etkisiyle, 2020 yılında stüdyo daire aramaları ise yüzde 12 düşüş gösterdi.

2020’de kadınlar daha çok konut aradı, İstanbul ise birinci sırada yer aldı

Ağırlıklı olarak pandemi ve alınan önlemler ile geçen 2020 yılında 65 milyondan fazla konut aramasına ev sahipliği yaparken, konut arayan kullanıcıların yüzde 58’inin kadın olduğu tespit edildi. İl bazlı gayrimenkul arama detayına baktığımızda 2020 yılında en çok konut aranan şehir İstanbul olurken, ikinci sırada Ankara ve üçüncü sırada ise İzmir yer aldı. İzmir’i Antalya ve Aydın takip etti. İstanbul’da en çok konut aranan ilçe olarak Beylikdüzü ön plana çıkarken, Ankara ilinde ise Çankaya ilçesi ve İzmir ilinde ise Buca ilçesi ön plana çıktı. 2020 yılında 26 şehirde Emlakjet.com kullanımı 2 kattan fazla yükselirken, bu illerin başında Diyarbakır, Trabzon ve Afyonkarahisar geliyor.

Pandeminin yanı sıra, ülkemizde yaşanan doğal afetler nedeniyle de zorlu bir yıl yaşandı. Verilere göre Elazığ ve İzmir depremleri sonrası bu illerdeki konut aramalarında depremin gerçekleştiği ay, önceki aya göre Elazığ’da 2 katın üzerinde, İzmir’de ise yüzde 50’nin üzerinde artış görüldü.

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir